You are currently viewing Elgiganten overtager Fonas erhvervslokaler – og Power opruster

Elgiganten overtager Fonas erhvervslokaler – og Power opruster

 

Efter 90 år på det danske marked lukker Fona, og konkurrenten Elgiganten overtager i den forbindelse 10 af butikkerne – og dermed også selve brandet, oplyser DR Nyheder. Det har dog fået en anden elektronikkæde op på mærkerne og ind i kampen: Power har, ifølge Estatemedia.dk, meddelt, at de nu vil fordoble deres butiksantal herhjemme.

Vil åbne 6 butikker i 2016 og 2017

Ifølge Estatemedia.dk gik der ikke lang tid efter nyheden kom frem om Elgigantens overtagelse af Fonas erhvervslokaler, før Power kom på banen med et modsvar. Powers direktør, Jesper Boysen, har således udtalt til TV2 Business, at elektronikkæden vil lukke dørene op til ikke mindre end 6 varehuse herhjemme – bare i løbet af 2016 og 2017.

Ambitiøse mål for den kommende årrække

Den norskejede elektronikkæde, Power, har på nuværende tidspunkt kun fire varehuse på landsplan. Så opkøbet af de nye erhvervslokaler betyder altså over en fordobling af varehuse. Ydermere skriver Estatemedia.dk, at Power tidligere har meldt ud, at de har ambitioner om at åbne hele 25 varehuse herhjemme, inden for en overskuelig tidsperiode. Det vil naturligvis kræve, at norskejede Power får opkøbt en betydelig mængde grunde og erhvervslokaler i de kommende år.

Men Power har ikke kun valgt at opruste, når det gælder erhvervslokaler. Foruden udmeldingen vedrørende varehusantal har Power også besluttet at offentliggøre, hvilke mål de har for deres kommende omsætning, skriver Estatemedia.dk. Direktør Jesper Boysen har, i den forbindelse, udtalt til TV2 Business, at det er hans forventning, at Power vil komme til at omsætte for ikke mindre end en milliard kroner, når dette år er omme. Han tilføjer, at ingen af kædens varehuse har en omsætning på under 180 milloner kroner.

Stadig langt til Elgiganten

På trods af Powers udvikling og ambitiøse udmeldinger er de dog stadig langt fra deres konkurrent, Elgiganten. De har jo, som bekendt, opkøbet en del af Fonas erhvervslokaler. Og det betyder, at Elgiganten – med dette køb – vil nå op på at have hele 39 butikker på landsplan. Når Power sit mål om 25 butikker, vil der dermed stadig være et stykke til konkurrenten, i hvert fald når det gælder antallet af erhvervslokaler.

Elgiganten køber Fona-butikker for at følge storbytrend

Ifølge Estatemedia.dk har Elgiganten i en pressemeddelelse meddelt, at de løbende følger med i udviklingen, hvad angår trends og indkøbsmønstre. I den forbindelse fremgår det, at kunderne i de danske storbyer gerne vil kunne gøre deres elektronikindkøb inde i byernes centrum. Med købet af Fonas erhvervslokaler får Elgiganten endnu flere muligheder for at tilbyde storbykunderne indkøbsmuligheder i centrum. De 10 varehuse, Elgiganten har købt af Fona, er beliggende på Strøget i henholdsvis hovedstaden og Aarhus, og herudover er der tale om placeringer i Lyngby, Rødovre, Aalborg, Hørsholm, på Frederiksberg, i shoppingcenteret Fisketorvet samt ved stationerne Nørreport og Østerport, skriver Estatemedia.dk.

Læs mere på estatemedia.dk og dr.dk
Find dine nye erhvervslokaler her