Vi ønsker at give jer nogle gode tips, til når I har besluttet at flytte til et nyt erhvervslokale og dermed er på udkig efter et nyt lejemål. Processen kan nemlig være lang og besværlig, hvis I ikke tager en række forholdregler og tager stilling til en del parametre.

Erhvervslokaler København

Trin 1: Til at begynde med er det altid en god idé at starte jeres søgning efter et nyt erhvervslokale i rigtig god tid.  Ikke blot kan det være en tidskrævende proces, at finde et lokale der lever op til jeres krav og ønsker, men derudover skal jeres nuværende erhvervslokale opsiges. Og i de fleste tilfælde vil I være bundet til en kontrakt for en vis periode.

Trin 2: Andet trin er at I bør lave en dybdegående research på internettet, hvor I holder jer opdateret i, hvad der foregår på markedet for erhvervsejendomme. I bør ligeledes tjekke prisniveauer og mulighederne. I denne proces kan I benytte sider som: Lokalebasen.dk.

Trin 3: Før I sætter søgningen i gang efter jeres nye lejemål, bør I først tage stilling til en række parametre. Vi anbefaler, at I tager stilling til, hvilke punkter der er aller vigtigst for jer. Er det en billig leje, central beliggenhed eller mange kvadratmeter eller noget helt andet? Ud fra jeres refleksioner, bør I udarbejde en prioriteringsliste, hvor I laver en rækkefølge over de mest vigtige punkter. Det vil gøre jeres søgeproces lettere og mere overskuelig, da I har klargjort jeres behov. Derudover vil det være nærmest umuligt at finde en erhvervslokale, der tilgodeser samtlige af jeres krav og ønsker.

Trin 4: Ved dette trin er I nu klar til at starte jeres søgning efter erhvervslokaler. I kan med fordel benytte sider som: Lokalebasen.dk, der formidler alle slags erhvervslokaler herunder kontorer, lagerlokaler samt butikslokaler i alle størrelser i Danmark. Når I søger efter erhvervslokaler, bør I have lokalets belligenhed for øje. Hvis I finder et lokale, der ligger langt fra jeres nuværende lokale, vil nogle af jeres medarbejdere være nødt til at flytte for at kunne komme på arbejde. På den måde vil I risikere at miste værdifulde medarbejdere. En anden ting vi anbefaler, at I undersøger er lejemålets omkringliggende faciliteter og omgivelser. I kan fx se på, om der er mulighed for at medarbejderne kan købe frokost i nærheden, om der er let adgang til offentlig transport, og om det er tæt på motorvejsnet.

Trin 5: Når I har fundet et eller flere erhvervslokaler, der virker interessante, så er det vigtigt, at I tager jer tid til at tage ud og se lejemålene, inden I tager nogle store beslutninger. Virker hele denne proces for kompleks og uoverskuelig, så kan I få hjælp til søgningsprocessen fra start til slut her: Uvildig Lejerådgivning

Trin 6: Når I har fundet det rette lokale, og I har besluttet jer for det, skal I nu til at forhandle en lejekontrakt. Det kan her være en god fordel at søge professionel rådgivning. Bliver der ikke taget de rigtige forholdsregler, kan det nemlig skabe problemer for jer i hverdagen eller ved en fremtidig fraflytning. Og det kan ligeledes koste jer mange penge, hvis I ikke for forhandlet en god aftale. Her kan I få hjælp af en professionel advokat, der har beskæftiget sig med det lejeretslige område de seneste 15 år. Få rådgivning til lejekontrakten.