You are currently viewing Skab plads til bevægelse på kontoret, og sikr glade og sunde medarbejdere

Skab plads til bevægelse på kontoret, og sikr glade og sunde medarbejdere

Med en 37 timers arbejdsuge, der indimellem ender med at være endnu længere end det, opholder vi os mange timer på vores arbejdsplads i løbet af ugen. Derfor er det vigtigt, at arbejdsmiljøet er optimalt, og kontorlandskabet er godt indrettet. I følgende artikel kan du læse mere om, hvordan du sikrer arbejdsglæden på kontoret.

Stillesiddende arbejde har konsekvenser

Flere mennesker end nogensinde før har stillesiddende arbejde – oftest foran en computer på et kontor. Det anbefales, at alle med sådant et arbejde bør være aktive i mindst en time hver dag. Bevæger du dig meget lidt, også uden for arbejdstiden, kan det få alvorlige følger, der i sidste ende resulterer i langt flere sygedage, end hvad er nødvendigt.

De mange fordele ved regelmæssig motion

Motionen er med til at sørge for, vi sover bedre om natten, og vores hjerner og krop desuden fungerer optimalt. Med regelmæssig træning reducerer du risikoen for en lang række sygdomme – både fysiske og psykiske. Som arbejdsgiver kan det være rigtig godt givet ud at lave tiltag, der gør det muligt for ens ansatte at være aktive i arbejdstiden. Undersøgelser viser nemlig, at det kun er de færreste, der benytter sig af et tilbud om gratis træning uden for arbejdet, hvorfor det ikke har vist sig særligt effektivt for en arbejdsplads at tilbyde sådanne muligheder. Dét, der skal til for at opnå positive resultater, er motion i arbejdstiden, og det behøver i virkeligheden ikke kræve det store.

Motion i arbejdstiden – ikke udenfor

Det eneste, du behøver at gøre, er at ofre et hjørne af det åbne kontorlandskab eller endnu bedre et mindre rum, hvor medarbejderne har mulighed for at gå ind en gang imellem. Her kan der nemlig installeres et par løbebånd og eventuelt en motionscykel under nogle skriveborde. På den måde kan man få sig en god, lang gå- eller en rolig cykeltur, mens man holder et møde over telefonen, eller samtidig med at man arbejder med mindre opgaver på sin computer.