You are currently viewing Lej dine erhvervslokaler og formindsk risiko

Lej dine erhvervslokaler og formindsk risiko

Du har måske startet et nyt firma, og du skal til at finde nogle lokaler til din butik. Du har sikkert overvejet, hvorvidt du vil købe eller leje. Det er et vigtigt valg, som kan have stor indflydelse på din virksomheds gang. Det er nemlig en stor post i budgettet. Der er som bekendt fordele og ulemper ved alt, og her er det ikke anderledes. Anbefalingen herfra lyder dog på at leje. Dette er ikke en universel anbefaling, men selvfølgelig noget, som afhænger af omstændighederne. Forklaring følger.

Du skal købe dine erhvervslokaler, hvis…

… Du har råd til det, kort sagt. Her menes der ikke kun rent økonomisk, men selvfølgelig også dette. Der er nemlig én ting mange nystartede virksomheder overser eller tager for let på. Risikoen ved at drive sit eget erhverv. Man har en drøm og en vision, men får stiftet sin virksomhed og køber lokaler, da man er sikker på, at det er en god idé. Markedet er der måske slet ikke, måske er placeringen ikke optimal eller også rammer vi en lavkonjunktur, og som nystartet har du slet ikke kapitalen til at kunne stå sådan en igennem. Ingen kunder i biksen gør, at du er nødt til at dreje nøglen om, men fordi du ejer dine erhvervslokaler, kan du ikke komme af med dem igen. I hvert fald ikke til samme pris, som du købte for.

Men har du pengene, og er du sikker i din sag, er der jo ikke noget galt i at købe. Man skal blot være opmærksom på ulemperne og de medfølgende risici.

Du skal leje dine erhvervslokaler, hvis…

… Du er nystartet og gerne vil formindske risici så meget som muligt. Det kan ikke understreges nok, hvor meget lettere det er at komme ud af et lejemål end et køb, og ender du med at stå i en situation, hvor det ikke gik, så er du lynhurtigt og smertefrit ude af dine erhvervslokaler igen.

Man kan med fordel sige, at lejemål er den bedste løsning til nystartede virksomheder. Det er som oftest disse, som går nedenom og hjem. Det kan være svært at finde fodfæste på de forskellige markeder og har man lejet sine lokaler, er det ikke værre end blot at opsige lejemålet.

For at opsummere kan man sige, at spørgsmålet om, hvorvidt man skal leje eller købe, er forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Køber man et erhvervslokale midt inde i København, skal man nok kunne få det solgt igen. Til gengæld stiller det langt større krav til økonomien. Er man nystartet, og vil man gerne minimere sine risici, jamen så er erhvervslejemålet vejen frem. Det kan sagtens være, at det er en dyrere løsning på den lange bane, men det, man betaler for, er mindre risiko og større fleksibilitet.