You are currently viewing Idéer til at styrke forholdet mellem de ansatte

Idéer til at styrke forholdet mellem de ansatte

Et samlet team i en virksomhed er guld værd. Samlede teams maksimerer de ansattes potentiale, styrker effektiviteten i virksomheden og gør det nemmere for medarbejderne at tackle dagligdagens udfordringer. For at styrke de ansattes forhold til hinanden er det fordelagtigt at have fokus på gode oplevelser, kommunikation og samarbejde medarbejderne imellem. 

Det er i den grad muligt at styrke de ansattes forhold til hinanden gennem teambuilding-øvelser på arbejdspladsen. Igennem diverse former for øvelser har medarbejderne det sjovt med hinanden, samtidig med at de kommer tættere på hinanden. 

Tegn med ryggen til hinanden

Kommunikationsfærdighederne kan forbedres ved at lave en teambuilding-øvelse med tegning ryg-mod-ryg. Til denne øvelse skal I bruge print af tegningsmønstre, kuglepenne og papir. Inddel medarbejderne i grupper af to, og sæt dem med ryggen til hinanden. Den ene deltager får udleveret printet med et billede, mens den anden får udleveret et tomt stykke papir. Den første deltager skal nu mundtligt forklare holdkammeraten, hvad vedkommende skal tegne – uden at hentyde til eller fortælle, hvad det er. Derefter skal den anden deltager tegne efter bedste evner. Lad deltagerne bytte roller efterfølgende, og udvælg gerne en dommer til at bedømme billedernes resultater. 

Salt og peber-øvelsen – forbedr kommunikationen

En anden teambuilding-øvelse, der i den grad er med til at forbedre medarbejdernes kommunikation med hinanden, er salt og peber-øvelsen. Her skal I bruge et stykke papir hver, en kuglepen, tape og en liste. Listen skal indeholde to ting, som passer sammen – f.eks. salt og peber, soya og sushi, blæk og printer. Skriv hver af de to sammenhængende ting på hver sit stykke papir, og tape det på ryggen af en medarbejder. Lad deltagerne mingle, hvor de skal finde ud af, hvad de er gennem ja/nej-spørgsmål. Når medarbejderen har fundet ud af dette, er det nu tid til at finde sin makker – igen gennem ja/nej-spørgsmål. 

Kontorquiz – venskabelig konkurrence 

Der er aldrig en venskabelig konkurrence, der har skadet sammenholdet. Øg kommunikationen mellem de ansatte ved at udarbejde en kontorquiz med 20-50 spørgsmål med reference til virksomheden. Inddel deltagerne i forskellige hold, og lad dem dyste mod hinanden. Spørgsmålene kan omhandle alt fra antal medarbejdere i it-afdelingen, kaffemærke på kontoret og måned med flest fødselarer på kontoret.