X

Gode råd til at få en bæredygtig virksomhedsprofil

I dag har det aldrig været vigtigere at skåne miljøet – hverken for virksomheder eller privatpersoner. Virksomheder, der sætter et fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed, opnår klart en fordel både etisk og i forhold til konkurrenterne. Forbrugerne vælger nemlig i langt højere grad virksomheder, som har miljøet for øje. Mangler du inspiration til, hvordan du får en bæredygtig virksomhedsprofil? Så læs med her, hvor vi giver dig gode råd til at reducere miljøaftrykket. 

Reducér forbrug af emballage og udskrivning af dokumenter

Helt simpelt kan mange miljømæssige aspekter forbedres ved blot at reducere forbruget. Det gælder både privatpersoner og virksomheder. Reducér forbruget af emballage i virksomheden ved at kontakte diverse leverandører. Tal om, hvordan forbruget af emballage ved levering og transport kan skæres ned. Det er især en reducering af polystyren og plastik, der batter. 

Reducér ligeledes udskrivning af dokumenter. Mange dokumenter kan blot opbevares online og deles elektronisk. Er det nødvendigt at printe noget ud, bør printeren indstilles til at printe på begge sider.

Sortér affaldet på den mest hensigtsmæssige måde

I private husstande er danskerne blevet supergode til at sortere deres affald. Tag denne gode vane med på arbejdspladsen ved at opsætte skraldespande til affaldssortering. Sørg for at sætte medarbejderne godt ind i, hvordan de skal håndtere sorteringen. Det samme gælder ved udskiftning af elektronik – håndtér det ansvarligt. Meget gammel elektronik kan gives til genbrug og velgørenhed eller sælges videre, mens brugte batterier skal smides korrekt ud. 

Smid engangsservice ud, og brug porcelæn

Vi bliver i køkkenet, for her er der mange andre ting, som virksomheden kan forbedre. Brug porcelænskopper til firmaets kaffemaskine. De kan nemlig vaskes efter brug. Det vil sige, at det er tid til at stoppe brugen af alle plastikkopperne. Det samme gælder andet engangsservice – udskift med glas, porcelæn og metal. Har I plastikkopper og andet engangsservice stående i skabet, bør I dog ikke smide det direkte i skraldespanden. Sørg i stedet for at få det brugt – og køb så kopper, glas, tallerkener og bestik i stedet for.

Yaroslav Kozak:
Relateret Opslag