X

Gør virksomheden grønnere med brugte kontormøbler

Der er kommet meget fokus på, at virksomheder skal til at tænke mere på miljøet. Selvom du måske ikke har den største virksomhed, kan du sagtens gøre en indsats. Hvis du for eksempel skal have nye kontorlokaler, der skal møbleres, kan du vælge brugte møbler frem for nye. 

I dette indlæg giver vi dig inspiration til, hvordan du kan gøre din virksomhed grønnere ved at vælge brugte kontormøbler. 

Du redder kontormøblerne fra lossepladsen

Når du vælger brugte kontormøbler, kan du redde dem fra en ubehagelig skæbne, hvor de ender på lossepladsen. Det er selvfølgelig nemt at tænke: ”Det betyder vel ikke så meget, hvis jeg ikke køber brugte kontormøbler. Der er jo nok nogle andre, der køber dem”. 

Hvis alle tænker sådan, vil der ikke være nogen, der køber de brugte kontormøbler. Som virksomhed er det derfor en fordel at tage ansvar og ikke skyde den over på andre. Du kan derfor gøre din virksomhed grønnere ved at redde kontormøblerne fra en skæbne på lossepladsen. 

Gør det til en aktiv del af din branding

Når du vælger at tænke på miljøet, kan du gøre det til en aktiv del af din branding. Du kan vise det udadtil for at gøre opmærksom på, at din virksomhed tager et ansvar for miljøet. På den måde kan det blive en aktiv del af virksomhedens CSR-politik. 

Det kan være til inspiration for andre virksomheder, som også begynder at tage et mere miljøvenligt hensyn. Det kan derfor have en positiv dominoeffekt. Vil du være frontløber på det miljømæssige, kan brugte møbler være et godt sted at starte, hvor det hurtigt kan tage fart til flere grønne initiativer. 

Godt for både miljø og regnskab

Brugte møbler er med til at skabe bedre forhold for miljøet på flere forskellige måder. Det kan dog også være en fordel for dig som virksomhed at vælge brugte kontormøbler. 

Nye kontormøbler kan ofte være lidt af en post i regnskabet. Vælger du i stedet brugte kontormøbler, er der en del penge at spare. Der er derfor flere positive aspekter ved at vælge brugte kontormøbler frem for nye kontormøbler. 

Yaroslav Kozak:
Relateret Opslag