X

Det skal du være opmærksom på i din lejekontrakt

Når du skal leje erhvervslokaler, er der flere ting, du skal være opmærksom på i lejekontrakten. Det kan nemlig have en stor betydning for dig på længere sigt på forskellige områder. I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvad det er, du skal være opmærksom på i lejekontrakten. 

Hvor meget er huslejen på?

Det vigtigste, du skal være opmærksom på i kontrakten, er, hvor meget huslejen er på. Det har du sikkert allerede tænkt over, men har du tænkt over, hvad det er, du får for denne husleje. Indebærer huslejen kun et bestemt lokale, eller er der tale om flere lokaler? Indebærer huslejen også, at der er adgang til parkeringsplads, kælder eller andet? 

Der kan være flere forskellige ting, der kan være inkluderet eller ekskluderet i huslejen. Det er derfor en god idé at dykke ned i, hvad det egentlig er, du får for huslejen. 

Hvor lang er opsigelsesperioden?

Når du skal leje et erhvervslokale, er det en god idé at kigge kontrakten efter i forhold til, hvor lang opsigelsesperiode du har. Hvis du er en virksomhed i rivende udvikling, der måske inden for nærmeste fremtid har brug for større lokaler, er det en fordel, at der ikke er en alt for lang opsigelsesperiode. Det kan nemlig sætte en stopper for din vækst. 

Derudover skal du også holde øje med, om der er en uopsigelig periode. Det kan fx være, at der det første år ikke er mulighed for at opsige lejemålet. Igen er det også noget, der kan ødelægge dine fremtidsplaner, hvis der pludselig er opstået et behov for større eller mindre erhvervslokaler. 

Hvem står for vedligeholdelse?

Når du skal leje erhvervslokaler, vil der typisk være noget vedligeholdelse. Generelt vil det være udlejer, der står for vedligeholdelsen og udgifterne til dette. Udlejer kan dog anføre i kontrakten, at det er noget, du skal stå for.

Det er meget forskelligt, hvor meget vedligeholdelse kan løbe op i. Du skal derfor holde øje med, om det er dig, der er ansvarlig for vedligeholdelse, hvis du ikke er interesseret i at stå for det.  

Yaroslav Kozak:
Relateret Opslag