Når historien gentager sig selv, er det sjældent ment som en positiv bedrift. Men i det her tilfælde er det lige præcis det, det er, når mikrobryggeriet Mikkeller flytter ind i deres nye erhvervslejemål og gentager historien i Carlsberg Byens spektakulære bygninger.
Fra bryggeri til ny bydel
I tidernes morgen husede Carlsberg Hallerne det samlede Carlsberg bryggeri, i dag er situationen en lidt anden. Hallerne bliver ikke længere betragtet som én enhed, tværtimod har bygningerne længe huset en stor mangfoldighed af forskellige virksomheder, særligt indenfor de kreative og innovative fag. Og lige præcis den mangfoldige tilgang er noget, man gerne vil mere af. Derfor udvides rammerne i området, der nu betragtes som et byområde ved navn Carlsberg Byen.
De nye erhvervslejemål der i samspil med de fredede skal danne rammerne for den nye del af historien forventes færdige i 2024. Men allerede i starten af september 2016 kunne Carlsberg Byen, byde velkommen til 10.000 studerende. Og allerede i 2017 står Carlsberg Byen klar med flere af de erhvervslejemål der i 2024 tilsammen kommer til at udgøre 250.000 kvadratmeter erhverv og detail.
De gyldne dråbers erhvervslejemål
Og det er i den kontekst at der skrives videre på historien om de gyldne dråber. Med en entreprenant, dynamisk og international profil, passer Mikkeller rigtig godt ind i miljøet, ifølge Carlsberg Byens administrerende direktør Jens Nyhus.
Spørger man Mikkeller, der betragter dem selv som et Vesterbro brand, beskriver de også, at udover Carlsberg Byen rummede de praktiske rammer, så er bydelen også er en videreudvikling af Vesterbro, to faktorer der var afgørende for virksomhedens strategiske placering. Og som de desuden tilføjer:
– Så er det da sjovt vi ender med adressen ’Humlehuset’, Fortæller Mikkel Borg Bjergsø, Mikkellers grundlægger og CEO i en pressemeddelelse.