X

Fordele ved erhvervslokaler i forhold til hjemmearbejde

På grund af de seneste års udfordringer med landsdækkende nedlukninger har alle danske virksomheder været tvunget til at gøre brug af hjemmearbejde. Selv efter vi er vendt tilbage til normale tilstande, har mange virksomheder og ansatte fortsat gjort brug af hjemmearbejde i større eller mindre grad.

Mange fik nemlig øjnene op for fordelene ved hjemmearbejde, men nu ser udviklingen ud til at gå den anden vej med flere timer på kontoret. Men hvad er fordelene ved at arbejde i virksomhedens erhvervslokaler i stedet for at arbejde hjemme? Det spørgsmål besvarer vi i denne artikel.

Derfor kan erhvervslokalerne være til gavn

Traditionelt set har virksomhedens erhvervslokaler været der, hvor alle de kontoransatte til daglig udførte deres arbejde. Det har dog ændret sig markant i de seneste år, og nu har mange virksomheder valgt en mere permanent løsning med en blanding af dage på kontoret og hjemmearbejde – en såkaldt hybrid arbejdsplads.

Ligesom fordelene ved hjemmearbejde er kommet frem i lyset i de seneste år, er der dog også flere og flere virksomheder og ansatte, der opdager fordelene ved at arbejde i virksomhedens kontorlokaler.

Når virksomhedens ansatte er samlet på kontoret, er der nemlig bedre mulighed for hurtigt at kommunikere og koordinere de aktuelle og kommende arbejdsopgaver. Derudover får de ansatte også adgang til det sociale og professionelle fællesskab, som man ikke kan få ved hjemmearbejde. Det kan være til stor gavn både for de ansattes trivsel og produktivitet at være omgivet af kollegaer, som man både kan dele frustrationer med, koordinere og snakke med om løst og fast.

Erhvervslokaler kan også være en god løsning for selvstændige

Nystartede virksomheder, freelancere og mindre enkeltmandsvirksomheder, som tidligere har arbejdet meget alene på hjemmekontoret, har i stigende grad også fået øjnene op for fordelene ved at arbejde i erhvervslokaler.

At arbejde hjemmefra kan være en fleksibel løsning, som samtidig sparer dig for masser af transporttid. Men man må i så fald acceptere ikke at have adgang til et socialt og professionelt netværk, som man har på en almindelig arbejdsplads.

Vælger du som enkeltmandsvirksomhed eller freelancer at finde erhvervslokaler, som du deler med andre erhvervsdrivende, kan du få adgang til dette fællesskab i din dagligdag. Dette kan du bl.a. finde i kontorfællesskaber og kontorhoteller, hvor flere virksomheder holder til under samme tag. 

Dermed kan du også opbygge dit netværk, hvilket især kommer mange enkeltmandsvirksomheder og freelancere til gode. Det kan nemlig både give dig inspiration og sparring og muligvis forbedre dine karrieremuligheder.

Martin:
Relateret Opslag