X

Er der nok bevægelse på din arbejdsplads?

Det kan være svært at få nok bevægelse ind på en arbejdsplads. Det er især tilfældet, hvis du har en arbejdsplads med mange kontorpladser. Det kan skabe et dårligt arbejdsmiljø for dine ansatte. Det er derfor værd at prioritere at få mere bevægelse ind på din arbejdsplads. 

Vi står klar til at hjælpe dig med små tiltag, der kan skabe mere bevægelse på din arbejdsplads. Du finder her i indlægget tre forskellige forslag, som du nemt kan implementere. 

Gør middagspause til gå-pause

Når der er middagspause, resulterer det typisk i, at man rejser sig fra sin kontorstol for at sætte sig ud i frokoststuen. Det skaber ikke særlig meget bevægelse. Du kan dog skabe mere bevægelse i middagspausen. 

Det kan blandt andet gøres ved, at der laves nogle simple aktiviteter i middagspausen. Det kan være noget så simpelt som at gå en tur rundt om bygningen. Det virker enkelt, men det kan gøres virkelig enkelt. 

Inddrag små bevægelser i hverdagen

Selv små bevægelser i løbet af dagen kan gøre en stor forskel. Det kan derfor være en rigtig god idé at fremme dette i løbet af arbejdsdagen. Det kan for eksempel være, at alle skal stå op og arbejde i 15 minutter hver eller hver anden time. Dette fungerer dog bedst, hvis medarbejderne har hæve-sænkeborde, så de nemt kan stå op og arbejde. 

Det kan også være andre ting. Et andet eksempel er, at der skal laves 10 sprællemænd hver time. Det kan være meget sjovt, når det er alle på kontoret, der gør det. Derudover giver det lidt bevægelse. Det er win-win. 

Lav fællesaktiviteter efter arbejde

Selvom det kan være rigtig fint at få bevægelse ind på arbejdspladsen i arbejdstiden, kan det også være rigtig godt at få inddraget bevægelse efter arbejde. Det kan for eksempel være med fællesaktiviteter. 

Her er der en masse muligheder. Det kan være alt fra en løbeklub til en omgang rundbold på græsplænen. Det er derfor bare med at finde en aktivitet, der tiltrækker flest medarbejdere. En aktivitet efter arbejde kan være med til at løsne op i kroppen efter en lang dag. Det er derfor helt sikkert også noget, dine medarbejdere vil synes om.

Martin:
Relateret Opslag