X

Fundet nyt erhvervslokale?

Vi ønsker at give jer nogle gode råd og tips, til når I har fundet jeres nye erhvervslokale. Der er nemlig en række punkter, der er fordelagtige at gennemgå og tage stilling til.

 

Hvad kan I være opmærksomme på?

Når I har fundet jeres nye erhvervslokale, der lever op til jeres krav, så skal I til at forhandle lejekontrakten med udlejeren. Det kan være en rigtig god idé at opsøge professionel assistance, for bliver der ikke taget de rigtige forholdregler, kan det skabe problemer ved fraflytning og koste jer en masse penge og besvær. Her kan I få hjælp til forhandlingen af en professionel advokat, der har beskæftiget sig med det lejeretslige område over 15 år. Få rådgivning til lejekontrakten. 

Gennemgå lejekontrakten
I kan også vælge at gennemgå lejekontrakten selv. Det kræver dog, at I har tid og mod på at sætte jer ordentlig ind i det juridiske i lejekontrakten. Og at i tager den punkt for punkt og gennemgår den nøje. Når i sidder i selve forhandlingen med udlejeren er det derudover vigtigt, at I er enige om overtagelse af lejemålet. Det handler både om selve tidspunktet, altså hvornår I kan flytte ind i lokalet, men også i forhold til lejemålets stand. Det handler om at få gjort klart, hvad udlejeren skal have fikset, og hvad I skal klare, når I overtager erhvervslokalet. Det er nemlig svært at stille krav, når først kontrakten er underskrevet. Det er derfor vigtigt, at alt er skrevet ind i kontrakten inden da.

Det er ydermere vigtigt, at lejemålets stand er udmøntet nøje i lejekontrakten, så der ikke hersker nogen tvivl, når I en gang fraflytter. Hvis der ikke er styr på dette, vil i kunne risikere at skulle stå med en række unødvendige udgifter.

Overvej følgende, inden I flytter ind
Inden I flytter ind i jeres nye erhvervslokale, er det en god idé at være godt forberedt. På den måde kan I undgå at støde ind i udfordringer undervejs i jeres flytteproces, og dermed sikre jer, at det meste er klaret, når I flytter ind.

Internet: Vi anbefaler, at I tidligt i processen, omkring 2-3 måneder før, tænker internet ind i jeres flytning. Det vil spare jer tid, besvær og penge. Det kan nemlig tage op til tre måneder, hvis der skal søges om gravetilladelse.

Møblering: For at skabe et rart og produktivt arbejdsmiljø, spiller den rette møblering en stor rolle. For at få en møblering der passer ind i jeres nye erhvervslokaler, er det derfor en god idé at tænke det i jeres flytteproces.

Skiltning: Skiltning er ligeledes vigtigt at tænke ind i flytningen. Det er især vigtigt for at synliggøre jeres virksomhed. Om I arbejder på kontor, lager eller i butik, så er det altid en fordel, at jeres kunder og samarbejdspartnere kan finde frem til jer.

Håndværkerhjælp: Ved I, at I skal have fikset en del ting i jeres nye erhvervslokale? Så kan i med fordel hyre en virksomhed, der kan hjælpe jer med at få klaret alle former for håndværkeropgaver, inden I flytter ind. På den måde kan lokalet stå klar til, når I flytter ind.